Koliko je važna starost guma

U posljednje smo vrijeme mogli pročitati članke o starosti guma prigodom kupnje koji preporučuju kupcima da zahtijevaju „nove, svježe“ proizvode i provjeravaju datum proizvodnje na gumi. Na te vrste članaka reagirali su stručni časopisi, nacionalne udruge distributera, odnosno vulkanizera u najvećim europskim državama, zajedno sa proizvođačima guma.


Upozoravaju na to da auto-gume nisu pokvarljiva roba i da neki članci zavode kupce. Svim je odgovorima zajednička činjenica da s jedne strane ističu važnost uvjeta u kojima se gume čuvaju, a s druge strane u nacionalnim zakonodavstvima, odnosno drugim službenim dokumentima traže krajnji rok od datuma proizvodnje u kojemu guma mora biti prodana.

Svjetsko udruženje proizvođača guma i naplataka (European Tyre and Rim Technical Organization, ETRTO) u svojoj službenoj publikaciji navodi preporuke o čuvanju automobilskih guma, zračnica i štitnika. Dokument nema zakonsku pravovaljanost, ali se u praksi njegove upute mogu pratiti bez nedoumica. Preporukama se ne određuje konačni rok u kojemu guma mora biti prodana, ali se govori o pravilnome čuvanju guma da bi one zadržale svoje značajke. Pravilno skladištenje između ostaloga osigurava zaštitu od visoke temperature, odnosno od prevelikih oscilacija temperature, vlažnosti, ozona, UV-zraka, ulja i agresivnih kemikalija.

Vremenska određenost krajnjega roka tijekom kojega se gume smatraju novima (uz obvezu pravilnoga skladištenja) i kao takve se mogu prodavati može se na primjer pronaći u uzancama BS AU 50 iz Velike Britanije. One navode da guma može biti stara 6 godina, a njihovo nacionalno udruženje distributera guma NTDA govori o pet godina od dana proizvodnje.

Savez njemačke gumarske industrije, Savez industrije automobilskih guma i Udruženje vulkanizera Njemačke navode da su gume nove ako su stare do pet godina. Zanimljivo je da se u dokumentima spomenutih organizacija ne govori o tome da se gume nakon isteka tih rokova više ne mogu prodavati, odnosno da su neupotrebljive, već da ih prije prodaje, odnosno uporabe moraju pregledati stručnjaci ili se mora dobiti mišljenje proizvođača.

U službenome dokumentu koncerna Goodyear, najvećega svjetskog proizvođača guma (slične dokumente vjerojatno imaju i drugi svjetski proizvođači), tvrdi se sljedeće

- Automobilske gume i njihovi sastavni dijelovi (zračnice, štitnici) robnih marki koncerna Goodyear (Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava ili Debica) osmišljeni su tako da mogu izdržati djelovanje velikih sila, opterećenje, izloženost sunčevoj svjetlosti i radne temperature tijekom čitavoga vijeka gume. Da bi gume dulje zadržale svoja svojstva, njihovi sastavni dijelovi proizvedeni su pomoću optimiziranih mješavina voskova, antioksidanata i antiozonata

- Skladištene i upotrijebljene gume zadržavaju odgovarajuća svojstva ako su pravilno održavane, ako nisu bile predmet lošega rukovanja i ako se čuvaju u odgovarajućim skladišnim uvjetima.

Pravilno čuvane gume zadržavaju dakle svoja prvobitna svojstva. Valja međutim upozoriti da se neka svojstva gume tijekom uporabe naravno mijenjaju zbog sporog, ali stalnog habanja, odnosno smanjivanja dubine kanala u dezenu gaznoga sloja. Neka se svojstva s vremenom pogoršavaju, a druga poboljšavaju. Na primjer: otpor na aqua planing i otpor na habanje na mokroj cesti općenito se smanjuju, a upravljivost na suhoj cesti i stupanj istrošenosti optimiziraju. Vozači će prema zdravome razumu prilagoditi vožnju s obzirom na istrošenost guma na svojem vozilu.

izvor: autoweb.hr

Dodaj komentar!